De vanligste tabbene ved salg av bruktbil

Skal du selge bilen din? Vær obs på de vanligste tabbene og sørg for at du ikke får noen ubehagelige overraskelser.

Koster å vente

Mange undervurderer hvor mye det vil koste å bli sittende med en bil ekstra i en periode. Du må være forberedt på at det faktisk kan ta en til to måneder å selge en bil privat. Det tar tid å finne riktig kjøper. Et eventuelt lån løper, men du må også regne inn kostnader til forsikring, veiavgift og kanskje dekkhotell og parkering. Dette er viktige tips for salg av bruktbil.

Ved privatsalg av bil er selger reklamasjonsansvarlig i to år. I denne perioden kan du derfor bli pålagt å utbedre feil som fagkyndige i en eventuell tvist mener «du burde ha visst om».

– Når Nettbil står for salget overtar vi også alt reklamasjonsansvar. Du slipper altså alle ubehagelige overraskelser i ettertid når du selger bilen din med Nettbil.

Velger du å bruke Nettbil, fikser vi alt: Eventuelle heftelser innfris, og pengene som gjenstår utbetales til kontoen din dagen etter at budrunden er avsluttet.

Den private andelen av bruktsalget har sunket markant de siste årene. Trenden er altså en profesjonalisering i håndteringen, også av brukte biler. Strategidirektør Erika Skoglund og Produkt- og Teknologidirektør Eirik Håstein i Nettbil oppsummerer:

– Jeg mener man bør stole på de som er eksperter på å selge bruktbil, på samme måte som man stoler på fagekspertisen til takstmenn og meglere når man omsetter boliger, sier Eirik.

– Bruk profesjonelle til å selge bilen din, avslutter Erika.

Kom i gang med et enkelt bilsalg

Det har aldri vært enklere å selge bil. Lever bilen, så fikser vi resten.