Personvernerklæring

Nettbil AS, ved daglig leder, er behandlingsansvarlig for virksomhetens bruk og lagring av personopplysninger. Denne personvernerklæringen inneholder opplysninger du har krav på når vi i Nettbil samler inn informasjon fra vårt nettsted (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1. ledd).

Hva er personopplysninger?

Personopplysninger er alle opplysninger og vurderinger som kan knyttes til deg som enkeltperson. Typiske personopplysninger er navn, adresse, telefonnummer, e-post og fødselsnummer.

Behandling av personopplysninger på nettbil.no og alle subdomener

Hvilken informasjon vi samler om deg?

Det er frivillig å oppgi personopplysninger til Nettbil, men det er noen opplysninger som er nødvendige for at du som kunde skal kunne benytte deg av Nettbil sine tjenester. Dersom du ønsker å bruke Nettbil til salg eller kjøp av bil, må du derfor samtykke til at vi kan samle inn og behandle detaljert personinformasjon om deg, din bil og andre hjemmels- eller rettighetshavere.

Oppslag mot offentlige registre

Nettbil henter data om din bil fra offentlige registre via blant annet “Opplysningsrådet for Veitrafikken ”når du oppgir ditt registreringsnummer. På denne måten kan vi hjelpe deg med å vurdere verdien på bilen samt finne relevant informasjon som merke, modell, farge og motorstørrelse. Verdien på din bil blir estimert fra finn.no sin pristips-funksjon. Nettbil tar ikke ansvar for den verdien som blir estimert fra vår tredjepartsløsninger.

Opplysninger vi samler om din bruk av nettbil.no

For å forbedre Nettbil som produkt samler vi inn opplysninger om din bruk av Nettbil. Disse opplysningene er eksempelvis hvilken teknologier du bruker, hva du gjør, og hvor du befinner deg.

Kundeservice

Nettbil kundeservice benytter Intercom og Freshchat for chat, og e-post sendt til kontakt@nettbil.no vil rutes til Intercoms/Freshchat e-postmottak. All kontakt du har med kundeservice lagres i både Freshchat/Intercom og knyttes til deg som bruker av Nettbil.

Hva brukes informasjonen til?

Vi i Nettbil jobber kontinuerlig for å tilpasse og gi dere brukere en god opplevelse av Nettbil.

Dine personopplysninger bruker vi til å først og fremst levere de tjenestene du forventer at vi skal gi deg. Et eksempel på dette er at vi trenger telefonnummer for å kunne ringe deg for å sammen gjøre en vurdering av din bil. Vi prøver å spare deg for tid ved å ha automatisk pålogging og hjelpe til med å forhåndsutfylle skjemaer som må fylles ut. Vi ønsker å målrette både innhold og reklame for å kunne vise mest mulig relevant informasjon til deg. Våre annonsører vil kunne se hvilke aldersgrupper, kjønn og bosted du har men ikke informasjon som kan identifisere deg. Nettbil ønsker en trygg markedsplass for bil, derfor gjør vi det vi kan for å forhindre uønsket eller kriminell aktivitet.

Deles informasjon med andre?

Nettbil deler informasjon med sine samarbeidspartnere som Norges Automobil Forbund og Viking Kontroll for å få gjennomført bestilling av tester. Nettbil vil også i enkelte tilfeller dele personopplysninger med andre bedrifter, organisasjoner og enkeltpersoner utenfor Nettbil. Eksempler på dette er f.eks offentlige myndigheter, og tredjepartsløsninger som f.eks ved betalingstransaksjoner.

Tredjepartsleverandører som benyttes i Nettbil:

 • Amazon skytjenester
 • Intercom/freshchat
 • NAF
 • Viking Kontroll
 • Google suite
 • Google Analytics 4
 • Microsoft Advertising
 • GrowthBook
 • Hotjar
 • Slack
 • Mailchimp/mandrill
 • Champaign monitor
 • Getaccept
 • Asana
 • Puzzel
 • 24/7 Office
 • Signicat - Dokument och signering
 • DataDog
 • Snapchat

Alle kunder av nettbil som spør har rett på grunnleggende informasjon om behandlinger av personopplysninger i en virksomhet etter personopplysningslovens § 18, 1. ledd. Nettbil har gitt denne informasjonen i denne erklæringen, og vil henvise til den ved eventuelle forespørsler. De som er registrert i Nettbil sine systemer har rett på innsyn i egne opplysninger. Vedkommende har også rett til å be om at uriktige, ufullstendige eller opplysninger Nettbil ikke har adgang til å behandle blir rettet, slettet eller supplert. Krav fra den registrerte skal besvares kostnadsfritt og senest innen 30 dager.

Informasjonskapsler (cookies)

Vi i Nettbil bruker informasjonskapsler og liknende teknologier. Informasjonskapsler brukes vanligvis til å forbedre din brukeropplevelse av nettbil.no og for å huske hvem du er, slik at du kan forbli pålogget. Vi samler inn informasjon som navigasjon, tid for besøk, nettleserversjon samt mer. Vi jobber kontinuerlig med å gjøre nettbil.no bedre for våre kunder og informasjonskapsler hjelper oss analysere og forbedre tjenesten.

Vi bruker blant annet Google Analytics og Microsoft Advertising for å studere trafikk, bruksmønstre og trender. I henhold til Googles egne retningslinjer samles det ikke personlig informasjon om deg som bruker.
Les mer om våre cookies her.

For spørsmål angående personvern kan du kontakte Nettbil på e-postadressen personvern@nettbil.no.