André

André ville selge bilen raskt. Og det klarte han – helt uten pruting eller dårlig stemning.

André Kristianslund har alltid vært interessert i bil. Derfor har han også mye erfaring med kjøp og salg av bil.

– Å selge bil privat kan være mye mas. Pruting, dårlig stemning og muntlige avtaler som ikke holdes. Slikt styr hadde jeg rett og slett ikke tid til denne gangen, sier han.

– Dessuten slipper jeg to års reklamasjonsansvar, legger han til.

André forteller her om sitt siste bilbytte, i april 2023. Han hadde en ny Tesla Model Y i bestilling med forventet levering til sommeren.

– Men så fikk jeg plutselig beskjed: Bilen er klar om fem dager! Hva gjør jeg da?

Nettbil ble løsningen

André hadde brukt Nettbil to ganger tidligere og visste derfor at han gjennom dem kunne få et tilbud raskt, basert på en budrunde blant over 1900 bilforhandlere.

– Og pristilbudet fra Nettbil er jo uforpliktende. Jeg velger selv om jeg vil selge til den prisen. Det er jo bare å hente bilen tilbake fra NAF eller Viking og prøve å selge selv om jeg foretrekker det.

André har prøvd det også. Da endte han opp med å selge bilen et halvt år senere – til en lavere pris enn tilbudet gjennom Nettbil.

Har lært tre ting

Basert på de til sammen tre gangene André nå har brukt Nettbil, har han også lært tre ting:

 • 1

  Nettbil gir meget god kunderådgivning i forkant av budrunder.

 • 2

  De treffer svært godt på pris, og budrundene har overgått forhåndsestimatene.

 • 3

  Har du først bestemt deg for å selge, er det bare å gjøre det – det lønner seg ikke å vente!

Her kan du følge hans siste bilsalg, time for time.

Fredag kl. 11

Like etter den gledelige meldingen fra Tesla om sin nye Model Y, registrerer André sin Model 3 på nettbil.no. Registreringsnummer, kilometerstand og eventuelt ekstrautstyr er alt som trengs.

En time senere ...

André blir oppringt av Tien Nguyen, kunderådgiver hos Nettbil.

– Jeg hadde jo en formening om hva som ville være en fornuftig pris, og samtalen med Tien fungerte også som en effektiv forventningsstyring, forteller André.

– Vi følger markedet tett. Vi kombinerer det vi ser på Finn med våre egne data, samt informasjon fra de over 1900 forhandlerne vi samarbeider med. Samlet gir dette oss en unik innsikt i det norske bruktbilmarkedet, forklarer Tien.

Tirsdag uken etter

Den første ledige timen for test og fotografering var tirsdag kl. 11. Da leverte André bilen hos NAF i Oslo.

– Jeg slapp bare nøkkelkortet i boksen. Etter én time mottok jeg testresultat og foto på e-post, sier André.

Han legger til at han oppfatter kontrollene som blir gjort som grundige, og at resultatet i alle de tre tilfellene han har brukt Nettbil har stemt godt overens med hans opplevelse av bilene.

Tirsdag kl. 13

Budrunden er i gang.

– Det skjer ikke så mye med det samme. Budrundene starter alltid med lave bud. Men «don’t panic» – det løsner etter hvert, sier André.

I løpet av 15 minutter gikk nemlig budene fra noen få tusenlapper til et beløp som var 30.000 over det André ble forespeilet.

– Til sammenligning tar det gjerne 1-3 måneder å selge en bil privat. Gjennom oss får du solgt bilen raskt, uten 2 års reklamasjonsansvar, poengterer Tien.

Tirsdag kl. 15

Etter avsluttet budrunde ringer Tien igjen til André:

– Gratulerer med høyt bud!

Og siden André aksepterer budet der og da, er bilen solgt. Da han droppet nøkkelkortet hos NAF på Alnabru, var det altså det siste han så til sin gamle bil.

Onsdag

På formiddagen mottar André melding fra Statens vegvesen om at eierskiftet er gjennomført. To timer senere er pengene på hans konto. Dermed er alt klart til å kunne hente den nye bilen på mandag.

– Nettbil er trygge, pålitelige og seriøse. Og de virker genuint opptatt av at jeg som kunde skal være fornøyd, avslutter André.

Dette er Nettbil

 • 1

  Bruktbilen leveres hos et av testsentrene til NAF eller Viking Kontroll om morgenen (eller kvelden før). Timen blir booket av kunderådgiver. Samme dag blir bilen testet, og det blir tatt bilder.

 • 2

  Kunden mottar dokumentasjon med resultater og bilder på e-post. Dermed er den klar for budrunde blant over 1900 bruktbilforhandlere som er registrert hos Nettbil.

 • 3

  Budrunden gjennomføres på ettermiddagen. Man kan velge å godta det høyeste budet eller hente bilen sin igjen kostnadsfritt.

 • 4

  Salget går via Nettbil, som også fikser kontrakt, eieskifte, booking av test og oppgjør. Pengene blir utbetalt til kunden dagen etter.

 • 5

  Nettbil overtar reklamasjonsansvar ved salg av bilen. Ved privatsalg er selger reklamasjonsansvarlig i 2 år.

Nettbil illustrasjon

Kom i gang med et enkelt bilsalg

Det har aldri vært enklere å selge bil. Lever bilen, så fikser vi resten.