Helge

For Helge var bilsalg hos Nettbil både tidsbesparende og bekymringsfritt

Da Helge skulle kjøpe ny bil, var han ikke interessert i å sitte med to biler samtidig. Han hadde tidligere solgt bil både privat og til forhandler, men når han nå ikke var fornøyd med prisen han kunne få ved innbytte, valgte han å prøve Nettbil.

- Jeg hadde ikke noe å tape på å prøve Nettbil, for jeg måtte jo ikke selge bilen hvis jeg ikke var fornøyd med prisen jeg fikk. Jeg er glad for at jeg endte opp med å bruke Nettbil for det tok meg 5 minutter og jeg fikk en bedre pris enn det jeg hadde fått hvis jeg hadde gjort det som innbytte, forteller Helge.

En god guide i salgsprosessen

Helge oppsøkte nettsiden, plottet inn registreringsnummeret og da kom all nødvendig informasjon opp om bilen for å komme i gang.

- Nettsiden til Nettbil var veldig enkel – det er ikke noen tvil om hva man skal gjøre. Jeg fylte ut registreringsnummer på bilen og da kom det automatisk opp merke, modell og årstall. Neste steg var å motta prisestimat på bilen. Da ble jeg kontaktet av en hyggelig kunderådgiver i Nettbil som snakket om hva jeg kunne forvente å få for bilen, det var veldig greit, forteller Helge.

Helge følte at han ble godt geleidet gjennom hele prosessen, både gjennom nettsiden og av kunderådgiveren sin i Nettbil.

- Å ha en kunderådgiver i Nettbil var veldig behagelig, han gikk igjennom alt med meg sånn at jeg ikke skulle være i tvil om hva som skulle skje under prosessen og hvis jeg lurte på noe så kunne jeg ta kontakt med han direkte. Det gjorde prosessen veldig enkel og hvis jeg stod fast så fikk jeg hjelp, legger han til.

Morsomt med budrunde

Når Helge skulle levere bilen fikk han tilbud om å få den hentet kostnadsfritt, men valgte å levere den til avtalt NAF-testsenter. Dagen etter mottok han en tilstandsrapport av bilen og kort tid etter ble bilen lagt ut på Nettbil slik at over 2000 bilforhandlere rundt omkring i hele Norge kunne by på bilen.

- Det var jo veldig spennende da budrunden begynte. Da satt jeg med en kaffekopp foran PC-en og håpet selvfølgelig på å få mest mulig for bilen. Det begynte rolig, men så eskalerte det egentlig. Til slutt endte det opp på en pris jeg var fornøyd med og i tråd med det jeg hadde blitt forespeilet, sier Helge fornøyd.

Et rask og smertefritt bilsalg

For Helge var tid viktigere enn pris. Kort tid og det å slippe styret rundt salget var avgjørende når han bestemte seg for å selge med Nettbil.

- Å selge bilen med Nettbil tok meg mindre enn to dager. Hvis du regner med klargjøring av bilen fra min side og at den skulle testes av NAF for rapport, til budrunden startet og var over, så tok det to dager. Og så tok det et par dager før betalingen kom inn. Jeg hadde jo lyst på en så god pris som mulig, og jeg ble godt informert om at hvis pris var det absolutt viktigste så kunne jeg ta saken i egne hender og prøve å selge privat, men Nettbil sparte meg mye tid og jeg slapp alt ansvaret etterpå, sier han.

Helge var glad for å slippe reklamasjonsansvaret som ved privatsalg henger over deg i to år etter bilsalget.

- Det var veldig deilig å slippe å tenke på ansvaret man kan sitte på hvis det skulle dukke opp et eller annet. Man selger jo noe i god tro, men man vet jo aldri om det dukker opp noe. Det var også veldig godt å få pengene effektivt og fort inn på konto. Jeg kan absolutt anbefale Nettbil videre til de som ønsker å ha en rask og smertefri prosess på å selge bilen sin, legger han til.

Dette er Nettbil

 • 1

  Bruktbilen leveres hos et av testsentrene til NAF eller Viking Kontroll om morgenen (eller kvelden før). Timen blir booket av kunderådgiver. Samme dag blir bilen testet, og det blir tatt bilder.

 • 2

  Kunden mottar dokumentasjon med resultater og bilder på e-post. Dermed er den klar for budrunde blant over 1900 bruktbilforhandlere som er registrert hos Nettbil.

 • 3

  Budrunden gjennomføres på ettermiddagen. Man kan velge å godta det høyeste budet eller hente bilen sin igjen kostnadsfritt.

 • 4

  Salget går via Nettbil, som også fikser kontrakt, eieskifte, booking av test og oppgjør. Pengene blir utbetalt til kunden dagen etter.

 • 5

  Nettbil overtar reklamasjonsansvar ved salg av bilen. Ved privatsalg er selger reklamasjonsansvarlig i 2 år.

Nettbil illustrasjon

Kom i gang med et enkelt bilsalg

Det har aldri vært enklere å selge bil. Lever bilen, så fikser vi resten.